Preston

  • Nature Play  
  • Schools
  • Design & Construction

Transforming playgrounds with creative ingenuity to enrich children’s lives

Our team took on the challenge of transforming a conventional primary school play area into an immersive and dynamic space that seamlessly integrates with the natural surroundings. At the heart of this project is a large bespoke "Treehouse" play unit, a custom design that serves as the focal point. We skilfully blended this structure with natural landscaping incorporating nature play features such as mound and rock tunnels to provide the students with additional play opportunities.

Embracing the existing tree, we crafted a bush play theme, instilling a treehouse ambiance throughout. The incorporation of hexagonal custom seating enhances the aesthetic appeal and functionality of the space. Despite construction challenges, including the need for custom footing designs due to the existing tree and navigating around a fire hydrant booster pipe at the centre of the play area, our team's engineering prowess prevailed, resulting in a harmonious and engaging playground for all to enjoy. Explore the photos and details of this innovative project that exemplifies our commitment to creating vibrant and imaginative landscapes.

Design Features Include

Other Projects

  • Childcare & Early Learning  
  • Commercial  
  • Nature Play

Greensborough

  • Nature Play  
  • Schools

Toowoomba

  • Childcare & Early Learning  
  • Schools

Elsternwick